All in One SEO til WordPress - Korrekt opsat!

Det er kommet mig for øre at flere ikke helt udnytter det geniale plugin All in One SEO Pack fuldt ud, og i nogle tilfælde måske straffer sig selv mere end nødvendigt er.

WordPress og andre blog platforme har det generelle problem at der som standard er pivåbent for duplicate content problemer, da det tilbyder kronologisk visning via både Tags, Kategorier og Arkiv - til at løse det findes der en masse gode plugins man gratis kan hente.
En af mine favoritter er All in One SEO Pack der har en række gode egenskaber, MEN det kræver at man sætter det op rigtigt for at udnytte de fordele der tilbydes.

Man kan bruge dette plugin til at specificere unikke meta data for alle indlæg og sider på en blog, men det vil jeg ikke gå dybere ind i nu. Med dette indlæg vil jeg blot vise hvad jeg personligt vil anbefale dig af indstillinger til dette plugin. Se mit screenshot fra en tilfældig blog fiskeri.nu, der viser et eksempel på opsætning af dette plugin.

Men som nævnt tidligere har du som udgangspunkt 3 metoder til at strukturere dit indhold overfor søgemaskinerne - det kan være via almindelige kategorier (mest normale), kan være via Tags eller det kan være via Arkiver..

Metoden man vil benytte afhænger meget af selve bloggen og det pågældende tema man benytter, men i langt de fleste tilfælde er det en helt normal kategori struktur man vil bruge. Du kan nu sagtens vise tags og evt. arkiv på din side udover dine kategorier hvis du nu virkelig godt vil (jeg anbefaler dog at man fjerner arkiv og tags helt). Vha. dette plugin kan vi dog fortælle søgemaskinerne hvilken af de 3 metoder vi ønsker søgemaskinerne udelukkende skal benytte til at crawle din blog og hvilken struktur der skal indekseres i Google.

De indstillinger jeg føler der er vigtige at få på plads:

 • Use noindex for Categories:
 • Use noindex for Archives:
 • Use noindex for Tag Archives:

Sørg for at have flueben i 2 af dem og lad 1 være åben. Hvis du er i tvivl om hvilken at benytte, så tag et kig på din blog udefra. Viser du synligt kategorier der, så lad den være åben under indstillinger, og luk de 2 andre.
På den måde giver du søgemaskinerne mulighed for at indeksere din side grundigt, uden at du kommer ud i store duplicate content problemer.

Vil du gøre dette helt perfekt, så sørger du for at der ikke er et (<- tidligere indlæg) link i bunden af din forside, kræver en rettelse i dit tema hvis det fremgår på forsiden.
Disse rettelser vil gøre at du meget nemmere kan oparbejde og beholde PageRank på dine kategorier da dit linkflow er gennemskueligt og struktureret for søgemaskinerne.

Yderligere indstillinger:
Når du har valgt din strukturmodel kan du kigge lidt på de andre indstillinger. Uden at gå videre i dybden med dem, vil jeg generelt altid anbefale at man krydser disse af:

 • Canonical URLs:
 • Rewrite Titles:
 • Autogenerate Descriptions:

Og disse andre er lidt op til dig selv, men også af mindre betydning.

 • Use Categories for META keywords:
 • Dynamically Generate Keywords for Posts Page:
 • Capitalize Category Titles:

Og sidst skal du have udfyldt de 3 øverste felter og kort beskrive din blog overordnet:

 • Home Title: (op til 67 tegn)
 • Home Description: (ca 160 tegn)
 • Home Keywords (comma separated): (en 5-10 søgeord)

Derefter kan du gemme og læne dig tilbage med et smil. Din blog er med få klik opsat godt mht. SEO. Linkflowet er blevet enrettet, du sætter en stopper for duplicate content og dine Titler på indlæg bliver generet på en god måde.

Jeg skriver dette indlæg da jeg fandt ud af at nogle havde valgt at krydse alle 3 af under noindex og derved lukkede Google helt ude fra at crawle indhold dybt på bloggen.

Der findes mange forskellige holdninger til korrekt opsætning og der er sikkert SEO'er derunde der ikke er enige i min metode her. Dog ville jeg ikke skrive noget jeg ikke har testet i hoved og hale, og kan kun melde positivt tilbage omkring denne opsætningsmetode.

Opdatering 2010.01.14:
Billedet af indstillinger er blevet opdateret her på bloggen, da der er kommet et par nye muligheder i All in One SEO.

Kommentarer

Skriv en kommentar »

 1. 1. august 30th, 2011 klokken 07:51

  @Daniel: Som jeg lige forstår det, så kan det sagtens fungerer med din metode, men ja jeg ville i den grad udskifte den “forrige side/ næste side” med side 1,2,3,4 – netop for at komme ned på de maks 3 klik for at ramme det dybeste indhold.
  Prøv at checke denne post: http://da.clausheinrich.com/gode-plugins-wordpress/ og specifikt det plugin der hedder WP-Pagenavi – den vil netop kunne lave den rettelse for dig.

  Og ja udklip er en god metode netop til at undgå DC af sit indhold internt – så bibehold endelig den 🙂

  Og min personlige holdning er at fysisk fjerne de 2 af de 3 (tags/archives/categories) fra ens tema – altså så hverken mennesker eller søgemaskiner kan finde dem — det er ligesom 3 sider af samme sag og jeg ser det blot som et “tilbud” til os som WP brugere at vælge den metode der passer bedst til det enkelte projekt. Det er en SEO fejl i mine øjne at have åbne for alle.
  (More is less)

 2. 2. januar 6th, 2012 klokken 21:17

  Super guide til All in One SEO til wordpress.
  Fik lige det sidste på plads tak for hjælpen

  Simon

 3. 3. februar 1st, 2013 klokken 20:32

  Som jeg forstår det skal der kun være åben for en af mulighederne i all in one seo og ikke 2 eller alle 3 men kun en af mulighederne 🙂
  Jeh har lidt det problem at jeg ikke ved hvad jeg skal vælge da jeg er tilmeldt tradedoubler og har på den måde ikke rigtig noget indhold det får jeg fra tradedoubler så jeg vil gerne høre hvad skal jeg satse på for at min seo blive bedre min side er http//:www.shoppingg.dk hvis du vil se hvad jeg har lavet.
  Når jeg prøver at finde mig selv på Google ser jeg 1 eller af mine indlæg alt jag har er som indlæg undtagen 3 sider. 🙂
  Jeg håber der er en venlig sjæl der kan hjælpe

  MikkelNo Gravatar
 4. 4. april 8th, 2013 klokken 07:10

  God og gennemarbejdet artikel. Jeg har fundet frem til den via søgeresultaterne. Spørgsmålet er nu, hvor vidt indholder er up to date eller om der er sket ændringer siden den er skrevet. Er der nogen der ved det, og eventuelt har mulighed for at henvise til nyere artikler, hvis dette er tilfældet?

 5. 5. april 11th, 2013 klokken 11:43

  Vil sige det meste er stadig ret aktuelt – principperne har ikke ændret sig (Undgå Duplicate content) og sikre der er gode titler og meta tags.

  Dog vil jeg i dag hellere anbefale WordPress SEO by Yoast – den er nemmere at arbejde med (du kan importerer All in one SEO indstillinger og data), samt hjælper dig visuelt til at lave de rigtige meta beskrivelser, titler mv.

 6. 6. april 11th, 2013 klokken 12:14

  Hej Claus

  Jeg har lidt problemer med det xml sitemap som wordpress seo laver.

  Site mappet laver automatiks et wpsc products 2 xml som er tomt og derfor henviser til en 404 og så brokker google sig, selvom resten af sitemappet fungere perfekt.

  du kan se sitemappet her,

  http://seedlab.dk/sitemap_index.xml

  og her er det der er problemer med

  http://seedlab.dk/wpsc-product-sitemap2.xml

  Ved du hvordan jeg løser dette?
  Vis jeg f.eks laver en begræsning i entries og produkterne så burde sprede sig til v2 opretter sitemappet bare en tom v3 som igen henviser til en 404.

  Vis du kender en løsning eller tror du kan hjælpe vil jeg meget gerne betale for din ydelse.

  Du fjerne selvfølgelig bare linksne, dette er ikke for at lave linkspam !

  Venlige Hilsen

  Daniel EjsingNo Gravatar
 7. 7. maj 6th, 2013 klokken 21:34

  gav dig tidligere svar via mail – håber du fik løst det 🙂

 8. 8. maj 6th, 2013 klokken 22:26

  Ja og tak for det !

  Nej desværre wordpress seo by yoast xml bliver ved med at lave en fejl, men kun på en af mine sider :S

  Så hoppede tilbage til det gode gamle google xml plugin og det virker perfekt !

  Både ved google og bing 😀

Trackbacks

Efterlad en kommentar, et trackback til din egen blog eller tilmeld dig mit RSS feed for denne post. Trackback URL for denne post Kommentar feed for denne post

Skriv en kommentar

Hjemmeside?

Preview
Dansk blog Engelsk blog
Twitter Claus Heinrich