All in One SEO til WordPress - Korrekt opsat!

Det er kommet mig for øre at flere ikke helt udnytter det geniale plugin All in One SEO Pack fuldt ud, og i nogle tilfælde måske straffer sig selv mere end nødvendigt er.

WordPress og andre blog platforme har det generelle problem at der som standard er pivåbent for duplicate content problemer, da det tilbyder kronologisk visning via både Tags, Kategorier og Arkiv - til at løse det findes der en masse gode plugins man gratis kan hente.
En af mine favoritter er All in One SEO Pack der har en række gode egenskaber, MEN det kræver at man sætter det op rigtigt for at udnytte de fordele der tilbydes.

Man kan bruge dette plugin til at specificere unikke meta data for alle indlæg og sider på en blog, men det vil jeg ikke gå dybere ind i nu. Med dette indlæg vil jeg blot vise hvad jeg personligt vil anbefale dig af indstillinger til dette plugin. Se mit screenshot fra en tilfældig blog fiskeri.nu, der viser et eksempel på opsætning af dette plugin.

Men som nævnt tidligere har du som udgangspunkt 3 metoder til at strukturere dit indhold overfor søgemaskinerne - det kan være via almindelige kategorier (mest normale), kan være via Tags eller det kan være via Arkiver..

Metoden man vil benytte afhænger meget af selve bloggen og det pågældende tema man benytter, men i langt de fleste tilfælde er det en helt normal kategori struktur man vil bruge. Du kan nu sagtens vise tags og evt. arkiv på din side udover dine kategorier hvis du nu virkelig godt vil (jeg anbefaler dog at man fjerner arkiv og tags helt). Vha. dette plugin kan vi dog fortælle søgemaskinerne hvilken af de 3 metoder vi ønsker søgemaskinerne udelukkende skal benytte til at crawle din blog og hvilken struktur der skal indekseres i Google.

De indstillinger jeg føler der er vigtige at få på plads:

 • Use noindex for Categories:
 • Use noindex for Archives:
 • Use noindex for Tag Archives:

Sørg for at have flueben i 2 af dem og lad 1 være åben. Hvis du er i tvivl om hvilken at benytte, så tag et kig på din blog udefra. Viser du synligt kategorier der, så lad den være åben under indstillinger, og luk de 2 andre.
På den måde giver du søgemaskinerne mulighed for at indeksere din side grundigt, uden at du kommer ud i store duplicate content problemer.

Vil du gøre dette helt perfekt, så sørger du for at der ikke er et (<- tidligere indlæg) link i bunden af din forside, kræver en rettelse i dit tema hvis det fremgår på forsiden.
Disse rettelser vil gøre at du meget nemmere kan oparbejde og beholde PageRank på dine kategorier da dit linkflow er gennemskueligt og struktureret for søgemaskinerne.

Yderligere indstillinger:
Når du har valgt din strukturmodel kan du kigge lidt på de andre indstillinger. Uden at gå videre i dybden med dem, vil jeg generelt altid anbefale at man krydser disse af:

 • Canonical URLs:
 • Rewrite Titles:
 • Autogenerate Descriptions:

Og disse andre er lidt op til dig selv, men også af mindre betydning.

 • Use Categories for META keywords:
 • Dynamically Generate Keywords for Posts Page:
 • Capitalize Category Titles:

Og sidst skal du have udfyldt de 3 øverste felter og kort beskrive din blog overordnet:

 • Home Title: (op til 67 tegn)
 • Home Description: (ca 160 tegn)
 • Home Keywords (comma separated): (en 5-10 søgeord)

Derefter kan du gemme og læne dig tilbage med et smil. Din blog er med få klik opsat godt mht. SEO. Linkflowet er blevet enrettet, du sætter en stopper for duplicate content og dine Titler på indlæg bliver generet på en god måde.

Jeg skriver dette indlæg da jeg fandt ud af at nogle havde valgt at krydse alle 3 af under noindex og derved lukkede Google helt ude fra at crawle indhold dybt på bloggen.

Der findes mange forskellige holdninger til korrekt opsætning og der er sikkert SEO'er derunde der ikke er enige i min metode her. Dog ville jeg ikke skrive noget jeg ikke har testet i hoved og hale, og kan kun melde positivt tilbage omkring denne opsætningsmetode.

Opdatering 2010.01.14:
Billedet af indstillinger er blevet opdateret her på bloggen, da der er kommet et par nye muligheder i All in One SEO.

Kommentarer

Skriv en kommentar »

 1. 1. august 27th, 2009 klokken 22:12

  Kanon artikel Claus! Har ikke arbejdet så meget med WP, men dette plugin lyder som et must. Fedt du deler!

 2. 2. august 27th, 2009 klokken 22:16

  Tak Peter :) er tit bange for jeg “mundhugger” for meget og aldrig kommer ind til benet.
  Skal prøve at lære at fatte mig i korthed, men stadig komme ud med budskabet :)

 3. 3. august 27th, 2009 klokken 22:24

  God artikel, Claus.

  Du ved, om nogen, at den kommer mig til gavn :)

  Tak.

 4. 4. august 27th, 2009 klokken 22:32

  Enig i hvert ord, Claus :-)

  RosenstandNo Gravatar
 5. 5. august 27th, 2009 klokken 23:07

  Hej Claus

  Jeg har et spørgsmål. Jeg tror ikke at min wp-side har en fornuftig struktur mht indlæg, sider og kategorier. Jeg har aldrig brugt kategotier, kun statiske sider, og de indlæg jeg har bliver linket via billeder. SE http://WWW.ARTGAARD.DK Jeg synes at det er lidt “bøvlet” med karegorier og sider samtidigt, da de jo tit vil overlappe hinanden, Jeg håber at du får tid til at kigge på siden. Skal jeg bruge kategorier for at få en bedre plasering på google, eller kan det godt lade sig gøre med statiske sider og indlæg? venlig hilsen Martin Dalgaard.

  Martin DalgaardNo Gravatar
 6. 6. august 27th, 2009 klokken 23:20

  @Martin: Hejsa, det er skam helt fint med den struktur du benytter og vil give dig ret i at det vil være bøvlet at også bruge kategorier på din nuværende opsætning.
  Wordpress er nemlig så skide fleksibelt at man kan bruge det som en reelt CMS og ikke en kronologisk blog.

  Dog vil jeg anbefale dig at konsekvent benytte All in One SEO funktionen du har inde i editoren når du redigere dine sider. (Scroll helt ned i bunden af siden og du finder den) Der kan du udfylde unik title, beskrivelse og søgeord.
  Udfyld de 3 (title, 67 tegn), (beskrivelse 160 tegn), (søgeord 5-10 stk).
  Og sørg så eller for at få nogle links udefra til dine enkelte sider – er forholdsvis nemt når du ikke har flere end du har. Derefter skal dine sider nok ranke bedre i søgemaskinerne.
  Men vil dog også anbefale dig at lave nogle tekst links ind til dine undersider – jo alt=”” kan være en ok metode på billeder, men tekstlinks er lige det hak bedre.

 7. 7. august 28th, 2009 klokken 14:52

  Tak for guiden, har haft lidt problemer med at sætte det op på min blog.

  Håber der kommer flere gode guids :)

 8. 8. august 28th, 2009 klokken 14:58

  @Jonas: Glæder mig hvis det har kunne hjælpe dig på vej.
  Og ja jeg vil meget gerne give flere gode råd og guides, kom evt. med ønsker hvis du eller andre sidder med specifikke problemer.

 9. 9. august 29th, 2009 klokken 15:46

  Det er suverænt Claus.

  Kan det anbefales at bruge Joost de Valks plugin “Canonical URL’s”, eller er det dobbelt konfekt ift. nofollow på kategorier mv? Eller er det ene blot lige så godt som det andet?

 10. 10. august 29th, 2009 klokken 16:48

  I teorien kunne du godt holde canonical funktionen deaktiveret i All in one SEO og benytte den fra Yoast – men tror ikke der er nogen forskel på de 2 (må indrømme at jeg ikke har testet), men har nu ikke fundet nogen fejl i den fra All in One SEO – den gør som den skal.

  Men kan da varmt anbefale hans plugin til breadcrumb menu: http://wordpress.org/extend/plugins/breadcrumbs/ – Kan de fleste have godt gavn af

 11. 11. august 31st, 2009 klokken 16:03

  Du skriver, at hvis man bruger NoIndex på alle tre, så crawler Google ikke alle dybe links.

  Men er det ikke kun kategori-siderne (eller tag-siderne/archive-siderne), der ikke bliver indekseret (men stadig crawlet)? Det er jo ikke en NoFollow…

  Det enkelte indlæg bliver vel stadig indekseret (selvom den overliggende kategori ikke bliver det).

 12. 12. august 31st, 2009 klokken 16:23

  @Morten: Jo naturligvis, crawle er erstattet med indeksere. Godt du lige fangede det, da der netop er væsentlig forskel på de to.
  Altså med noindex vil spiders stadig crawle(besøge) en side, men kun indeksere og vise i søgeresultater hvis der ikke er en noindex markeret.

 13. 13. oktober 22nd, 2009 klokken 20:26

  Hej Claus

  Tak for dit indlæg

  Hvis man udfylder :

  ” Home Title: (op til 67 tegn)
  Home Description: (ca 160 tegn)
  Home Keywords (comma separated): (en 5-10 søgeord)”

  Som en fælles description er min erfaring at det kun er din forside der vil ranke, og undersiderne kommer slet ikke frem på Google.

  Jeg udfylder de nævnte områder seperat for hver post, men da jeg ikke er blevet crawlet siden jeg gjorde det, har jeg ikke set resultaterne endnu.

  Og til sidst et spørgsmål :

  Jeg ranker slet ikke på mine tags kun på kategorier. Er det en indstilling i ALL IN ONE, der forhindrer dette ? Eller er det setuppet på min blog ? Jeg har nu lagt en tagcloud, men den ligner mildest talt lort. Ville helst være foruden.

  Tak for svar

  Jimi

 14. 14. oktober 22nd, 2009 klokken 22:01

  Hej Jimi,
  Jeg kan se du ikke har været i gang med WP i mere end 14 dage og dit ældste indlæg er fra igår??, så det er måske lidt tidligt at afvise noget endnu eller dele ud af erfaringer :) Det tager desværre en del tid før et website begynder at ranke ordentligt.

  Det setup jeg beskriver virker, men kan naturligvis ikke stå alene. Der skal bla. links ind til dit website så du kan få opbygget noget styrke, du skal have gode unikke indlæg og så skal din interne linkstruktur være skarp og præcis. (De gratis Temaer/Template er tit fyldt med fejl der kan påvirke ens ranking, og alle Templates er forskellige.)

  Jeg kan kun finde en 8-10 links pt. ind til din blog, og med så lidt har Google ikke særlig travlt med at kigge forbi.
  Jeg kan se du har kopieret indhold fra din gamle blog direkte og sat ind på den nye (uden brug af 301 redirects) så Google ser muligvis dine indlæg på den nye blog som “duplicate content” (læs:kopieret indhold) – du har dog slettet det gamle indhold og sat almindelig link fra dine gamle indlæg på wordpress.com til din nye blogs forside – her bør du i det mindste linke ind til de nye tilsvarende indlæg på din nye blog Du skal selv være med til at styrke dine enkelte indlæg med links, og ikke kun din forside.

  Og dit sidste spm: Ja som jeg har beskrevet i indlægget anbefaler jeg kun man bruger en af kategoriseringsmetoderne. Tags, Kategorier eller Arkiv (helst kategorier). Satser du på mere end en metode skal du være sikker på der er taget hånd om det for igen at undgå duplicate content. Her kan All in One hjælpe ved netop at lukke af for Tags delen overfor søgemaskinerne.
  Jeg har lige kigget på din blog og du har indstillet All in One SEO til at åbne op for Arkiv strukturen og lukker af for Kategorier og Tags, derfor vil du ikke komme til at ranke på dine tags. Dog linker du til alle 3 former fra din forside.

  Alt i alt er der en del aspekter der har indflydelse på hvordan og hvornår du kan forvente at ranke med dine indlæg. Intet af dette er ALL in One plugin’ets skyld. Du skal give det tid og sikre dig de grundlæggende ting som intern linkstruktur er på plads, skrive gode unikke indlæg og forsøg at få nogle links ind til dine indlæg fra eksterne kilder.

  Lad mig anbefale dig en SEO blog hvis du vil i dybden med søgemaskineoptimering fra http://www.seo-lex.dk/ – området er stort og dette i indlægget er blot en meget lille del i at ranke godt og få søgemaskinerne til at kigge dybt på ens website.

  Og Tags størrelsen kan du selv redigere i der hvor du har sat den op. Kig evt under Udseende -> Widgets.

 15. 15. oktober 23rd, 2009 klokken 18:12

  Hej Claus

  Du har fuldstændig ret i at jeg har flyttet mit indhold. Nu har jeg også andre sider der ranker i minimum top 3 på både både longtail og keywordsøgninger i rengøringsbranchen. Heldigvis ikke en branche der går voldsomt op i SEO, men med voldsom konkurrence. Så jeg ved da LIDT. Men har aldrig påstået at jeg var ligeså god som dig eller andre. Men mener da godt jeg må åbne munden.

  Jeg har læst og læser både Thomas`s blog, Demibs, Frank Hellerups og Larts Bachmanns blogge og læser også lidt på de udenlandske. Men ja jeg er stadig amatør.

  Mit spørgsmål gik såmænd blot på hvorfor jeg ikke ranker på Google med mine tags. Og alle min søgninger ender direkte på http://www.aktiv3.org og ikke på mine undersider.

  Det var blot et spørgsmål og et ” råb” om hjælp med din ekspertise i All In One pluginnet. Ikke fordi jeg ville dele ud af erfaringer , eller på anden måde gøre mig til.

  Men jeg spørger på wordpress dk. Men ellers tak for hjælpen :-)

  bedste hilsner

  Jimi
  Ps:

  Jeg får ikke mail ved svar, selvom keg krydser det af i bunden

 16. 16. oktober 23rd, 2009 klokken 18:14

  ps :

  Jeg prøver lige de ændringer du foreslår

 17. 17. oktober 23rd, 2009 klokken 18:20

  Ps: 😉

  Min gamle wp blog var ca 2 måneder gammel, så jeg ved LIDT om WP. Har nu også lavet nogle standard HTML sider før det. Så nej jeg startede ikke med SEO igår. Og på min gamle WP blog rankede jeg med det samme på min tags. Nu er jeg der slet ikke, overhovedet. Det som om den ikke læser mine tags. Nå, men finder selv ud af det 😉

 18. 18. oktober 23rd, 2009 klokken 18:34

  @Jimi:
  Nuvel, jeg forsøgte ellers at beskrive et par af problemerne efter bedste evne, uden at skulle virke nedladende. Er absolut ikke min intention hvis det fremgår sådan.
  Naturligvis kan du spørge.

  Men for igen at svare på dit spørgsmål. Du ranker ikke på tags fordi det er sat som NOINDEX i all in one plugin. Du har valgt Arkiv strukturen i dine indstillinger.
  Under Indstillinger -> All in One SEO Pack kan du finde dem:
  Use noindex for Categories:
  Use noindex for Archives:
  Use noindex for Tag Archives:

  Der kan du styre hvilke der skal med tages i søgemaskinerne ved at fjerne flueben ud for de enkelte.
  Men det er her jeg i min blogpost prøver at gøre opmærksom på at man ikke skal overdrive dette for meget. Åbner man for meget op, udvander man sin egen side og får sværere ved at ranke fornuftigt.

 19. 19. oktober 23rd, 2009 klokken 18:49

  Jeg har nu tilføjer dine ændringer. På min gamle blog kørte jeg også kun med KUN tags. Jeg læste også tidligere at man enten skulle vælge KUN tags eller kun kategorier. Men så så jeg på en WP instruktionsvideo, at man skulle vælge en hovedkategori og så bruge tagsene til underkategorier. Så det var jeg det gjorde med min nye blog. Nu er jeg på kun kategorier. Så må vi se hvad det kaster af sig. Og nej jeg ved godt at jeg ikke ligger nr 1 på på Google om et kvarter :-)

  Nå nu har jeg spammet den ekspertise blog nok.

  Hav en god weekend

 20. 20. oktober 23rd, 2009 klokken 19:00

  Hej Claus

  Tak for dine forklaringer. Det bare mig, der er nybegynder og som ikke helt forstår hvad der bliver sagt.

  Jeg prøver dine råd

  Tak :-)

  Jimi

  JimiNo Gravatar
 21. 21. oktober 30th, 2009 klokken 09:13

  Fedt, at se der findes et godt SEO plugin til WordPress – gid jeg vidste det for 1år siden.

 22. 22. november 3rd, 2009 klokken 16:32

  God gennemgang og godt overblik – All in One SEO er uden tvivl en af de mest værdifulde plugins til wordpress. Hvis bare alle CMS også havde noget tilsvarende installeret ville det gøre livet nemmere…

 23. 23. december 15th, 2009 klokken 23:07

  Prøv også at se på SEO Booster (lite) – det er også et kniv skarpt plugin til wordpress

 24. 24. december 18th, 2009 klokken 23:32

  tak for tippet

 25. 25. januar 12th, 2010 klokken 10:40

  Hej
  Har et lille problem som jeg håber du kan hjælpe med.
  mine titles ændres når man er på bloggen i et indlæg men ikke efterfulgt af side hovede tilte hvorden det?
  samt på google ændres title ikke overhovedet, godt nok ændre desription, det er bare ikke godt nok.. og man bliver altid sendt til min forside.. nogen forslag til at ændre dette??

  DanielNo Gravatar
 26. 26. januar 26th, 2010 klokken 22:38

  Hej Claus

  Kanon guide, jeg har blandt andet prøvet med Head Space 2 fordi jeg ikke syntes All in one helt kunne hvad jeg søgte, men det var jo bare fordi jeg ikke vidste hvordan den skulle sættes op :)
  Jeg har dog lige et spørgsmål, I head space 2 kunne jeg selv lave seperat “meta-description” på kategorierne, med All in one er det så kategori beskrivelsen der bliver til “meta description” ?
  håber du forstår hvad jeg mener.

 27. 27. januar 26th, 2010 klokken 22:47

  @Kristian: Skønt det kan bruges :)
  Ja du har ret i at All in one ikke tilbyder dig at lave en anden meta description end den du har indtastet under selve Indlæg -> Kategorier.

  Det jeg har gjort nogle steder, er via PHP at manuelt indsætte nye beskrivelser på mine kategori sider der ikke var 100% magen til det der blev skrevet under description i meta tagget.
  Men det kræver lidt programmerings snilde og tid at få det til at virke.

 28. 28. januar 26th, 2010 klokken 22:54

  Ja programerings snilde har jeg ikke, og det er også bare et lille hobby projket på http://www.biketube.dk så det kan jeg sagtens leve med, jeg havde fået det indrtyk første gang jeg brugte all in one SEO at der slet ikke kom description med.
  Nu skal jeg i gang med Artisteer 2 så den også kan blive pæn.

 29. 29. januar 30th, 2010 klokken 10:30

  Hej Claus

  Det er nok lidt uden for kategori, men jeg har et problem som jeg vil tillade mig at smide her – håber at det er iorden. Jeg har instaleret ecommerce og kan ikke på buy now knappen til at intigrere valgmuligheder som eksempelvis størrelse eller farve – når betalingen skal gennemføres vises det ingen tegn på “køberens” valg??? hmmm kan du eventuelt henvise mig til en side hvor jeg kan læse om problemet o.l – WordPress dk er lidt ude af drift for tiden? – Venlig hilsen Martin Dalgaard….

 30. 30. januar 31st, 2010 klokken 15:43

  Kanon indlæg – Har længe mangler en rigtig guide til dette plugin

 31. 31. januar 31st, 2010 klokken 15:48

  @Dalgaard: Nej kan desværre ikke rigtig hjælpe dig med det problem. Kender ikke det plugin du benytter. Men du burde kunne finde hjælp på de officielle codex sider hos wordpress.org. Ved ikke om det er dette plugin? http://wordpress.org/tags/wp-e-commerce?forum_id=10

  @Klaus: Fedt du kan bruge det! :)

 32. 32. februar 2nd, 2010 klokken 14:22

  Fedt plugin. Der findes en del gode seo-plugins til wordpress, men det her ser meget fedt ud!

 33. 33. februar 4th, 2010 klokken 18:21

  God gennemgang. Jeg får både Home Description og Autogenerate Descriptions på indlægssider. Google viser Home Description og ikke Autogenerate Descriptions på links til disse sider. Kan jeg fikse det?

  BoNo Gravatar
 34. 34. februar 4th, 2010 klokken 20:03

  @Bo: Ja kan godt fikses. Men for jeg lige 100% kan se problemet, så mail mig gerne info på admin@clausheinrich.com og jeg kan give dig en konkret løsning

 35. 35. august 22nd, 2010 klokken 10:36

  Hej Claus

  Jeg vil bare lige sige dig tak for indlægget her, som jeg for nylig faldt over.
  Jeg har, som den absolutte amatør jeg er, i den seneste tid brugt en masse tid og kræfter på at samle indlæg fra tidligere blogs, der lå spredt på Nettet, på mit eget domæne.
  Det har ikke været nogen helt enkel sag, men da jeg fik lavet de her indstillinger korrekt, så VUPTI havde Google indekseret alle indlæg og sider.

  Så dit indlæg har gjort en markant forskel :)

 36. 36. august 22nd, 2010 klokken 15:21

  Hej Pia,
  Super det kan bruges :)

 37. 37. november 2nd, 2010 klokken 10:56

  Hej
  Tak for guiden. Jeg er lige begyndt at sætte en blog op.
  Saa hvis jeg lige maa stille et par spørgsmaal, Tak 😉
  Der hvor mine blog indlæg kommer hedder HOME og jeg har ogsaa sat en kategori box op i højre side.
  Men har ogsaa nogen faste/static sider.
  Hvis jeg saa afkrydser Noindex archives og Tag archives og lader Categories fri hvordan saa med de static sider? Vil de ikke blive indexseret af google?

  Saa lige et spørgsmaal om DC og URL’s.
  Fra forsiden/HOME knappen er blogindlægende jo. Der hedder et indlæg eksembelvis:

  senge.dk/2010/11/lagner/ & tilgaar man samme indlæg fra kategori saa hedder den:
  senge.dk/category/lagner/

  Er det ikke 2 sider iforhold til Google og dermed DC?

  Paaforhaand mange tak
  mvh
  anders

  andersNo Gravatar
 38. 38. november 10th, 2010 klokken 18:48

  @anders: jo de statiske sider vil skam blive indexeret. Ingen bekymring der.

  Og jo wordpress har DC problemer og netop derfor vi går ind og sætter noindex til arkiverne hvor bla. senge.dk/2010/11/lagner/ vises.
  Bedste man kan gøre er helt at fjerne links til de arkiver fra ens blog.

 39. 39. november 15th, 2010 klokken 21:09

  Tak for guiden!

  Er det meget vigtigt at man ikke overskrider antallet af tegn i:

  Home Title: (op til 67 tegn)
  Home Description: (ca 160 tegn)
  Home Keywords (comma separated): (en 5-10 søgeord)

  Er Home Description det samme som Tagline?

  Og hvad hedder det her plugin, som du har valgt til at skrive kommentarer i?

 40. 40. januar 9th, 2011 klokken 14:01

  @christian: Nej det gør sådan set ikke noget at du overskrider de antal tegn, men du skal blot vide at det kun er op til det maks at Google vil læse og bruge til visning i søgeresultaterne.

  Home description og tagline er ikke nødvendigvis det samme. Men alligvel ret ens :) Min tagline er den du kan se øverst på min side lige under selve “Eksperimenter med websnedker Claus Heinrich” titlen.
  Mens home description er den der skrives ind som din meta description i koden, som søgemaskinerne benytter.
  Man kan godt vælge at benytte samme tekst til begge.

  Jeg bruger ikke noget plugin til min kommentardel – det er blot sådan teamet er kodet.

 41. 41. april 5th, 2011 klokken 15:38

  Hej Claus

  En udfordring jeg ofte støder på når jeg har installeret SEO plugins er følgende:

  Når man er inde at redigere en side, kommer der hurtigt både 2 og 3 felter hvor man kan skrive “Title” dataene, men kun det ene af dem virker. Derfor er det ofte error en trial hvilket felt man skal bruge. Har du et trick til hvordan man kun har de helt nødvendige input felter synlige?

 42. 42. april 5th, 2011 klokken 15:49

  @Jesper: Normalt vil der blot være 2 titles der skal sættes. Den normale der skrives i toppen (den der er synlig på selve blogindlægget) og så en SEO title der bruges til title i head.

  Men du skriver i flertal “SEO plugins” – måske der det går galt?
  Du skal kun benytte et plugin (enten all in one seo eller headspace2) – Jeg har personligt ikke oplevet at der skulle være mere end de 2 titles der kan sættes, ved kun at benytte et SEO plugin.

 43. 43. juni 9th, 2011 klokken 13:46

  Goddag til Claus!

  Det var meget sjovt, bedst som jeg sidder og roder med installation af All In One Seo på min WordPress blog, at støde på en blogger, der prøver at skrive om det emne på dansk.
  Så nu må jeg lige hilse på Claus, the webmaster.
  Det er bare svært at sige noget i denne branche, uden at der smutter ikke-oversatte engelske gloser ind hver anden sætning.

  Jeg kunne også være interesseret i at registrere på http://www.favo.dk, men der var lukket for offentlig adgang.

  Med venlige hilsner

  Viggo Joergensen

 44. 44. juni 9th, 2011 klokken 15:23

  Hej viggo :)
  Lad mig anbefale dig at bruge Headspace2 som SEO plugin – det er lidt bedre end All in One SEO
  – Har kort skrevet lidt om Headspace2 her http://da.clausheinrich.com/gode-plugins-wordpress/

  Mht. Favo så send mig en mail og jeg kan give dig den specielle adresse hvor du kan oprette dig :)

 45. 45. august 27th, 2011 klokken 13:07

  Hej Claus

  Synes ikke der er nogen fordel i at lade søgemaskinerne indexere hverken tags, categories eller archives. Har gjort sådan i lang tid efterhåden og google indexere jo alle mine indlæg alligevel og hurtigt. Da alle indlæg ligger på egen adresse, ligesom denne side når jeg klikker ind fra google. og bruger dermed kun de 3 ting til at google og personer kan finde frem til det indhold de ønsker, vis ikke det er vist på forsiden længere eller de ikke søger direkte på bestemt indhold på min side. Så vis jeg nu lod google indexere mine categories f.eks. så ville den jo indexere den samme side to gange ik? og dermed vil jeg få døje med dc. vis ens side har en god link struktur og google kan finde frem til ens indlæg fra flere sider, lad os sige ens forside og arkiver, så kan jeg ikke opnå forbedring på tiden google indeksere mine indlæg ved at unchecke nogen af de 3 bokse, det eneste jeg kan se jeg vil få ud af det er dc problemer.

  DanielNo Gravatar
 46. 46. august 29th, 2011 klokken 17:04

  @Daniel: Tror du har misforstået DC lidt – det er sider er enten er helt ens eller meget tæt på ens der skaber problemer (hvis du sammenligner på alt data på de 2 sider html sider). Dette burde ikke blive et problem på en blog med et ok antal kategorier – så vil ingen kategori være en kopi af din forside (problemet vil være der hvis du kun benytter 1-2 kategorier i alt).
  Hvis man endelig er nervøs i den retning, vil jeg anbefale at man laver unikke beskrivelser til alle ens kategorier (vis oven over dine indlæg i hver kategori) – Dette er et rigtig godt tip til at skabe variation i ens kategorier. Se fx. eksempel på http://www.snyd.dk/ hvor jeg har beskrivelser til alle kategorier.

  Internt gælder det om at skabe få klik (jeg siger maks 3) ned til dit dybeste indhold på et website.
  Benytter du ikke noget (tags/kategori), men kun side 1,2,3,4 eller værre “forrige side / næste side” – så kan der pludselig blive rigtig langt ned til dine indlæg – både for brugere og søgemaskiner.
  Så jo Google finder dit indlæg vha. Ping når du udgiver, men det bliver relativt hurtigt begravet hvis du har en aktiv blog.

  Jeg står ved min anbefaling at benytte en kategoringsform – hvilken form er så op en selv.

 47. 47. august 30th, 2011 klokken 02:24

  Hej igen

  Først, troede da at dc også var kopi af tekster, hvorfor så meget larm på nettet for ikke at bruge andres tekster f.eks på folks webshops, ikke brug jeres leverandøres produkt tekster?

  Og ja giver dig fuldstændig ret i at indholdet forsvinder for langt væk, vis ikke man lader folk/søgemaskiner kunne finde det på andre måder en bladre frem og tilbage.
  Jeg selv bruger arkiv metoden, hvor det så er delt op i kategorier derinde, samt folk kan søge på min side efter indhold og på søgemaskiner, mit indhold bliver let forældet, vis man kan sige det. Selvfølgelig er der altid nogen derude der gerne vil finde det, men kan de jo så også. Men vil tage kritikken til mig, og dele det endnu bedre op den næste tid.

  På min forside samt andre sider kan man faktisk bladre som du skriver er en dårlig metode, vis kun det er det man kan, og du har fuldstændig ret, indholdet ved mig kan heldigvis findes lidt nemmere end at sidde og bladre igennem en masse sider.
  Men hvordan får man wordpress til også at kan bladre på 1,2,3,4,5 osv måden, kan huske jeg engang har leget med det, men jeg fandt ikke løsningen og derfor er det bare røget i glemmebogen. Nu du nævner det kunne det da være meget rart at have den funktion. Så vis du, Claus eller nogen andre derude kan give mig lidt indsigt i det, vil jeg sætte pris på det :)

  Tilbage til starten, viser kun udklip af mine tekster på forsiden og i mit arkiv og den hele tekst kan man kun finde på indlægets adresse på min side og derfor er problemet med dc jo egentlig os løst der. Og da der er et link både i overskriften og i bunden som peger på artiklens adresse er det vel ikke noget problem for folk elelr søgemaskiner at finde den fulde tekst.

  Det jeg skriver i mit indlæg er ikke at jeg ikke bruger nogen af de former til at lade folk og søgemaskiner finde mit indhold, men jeg lader ikke søgemaskinerne indeksere mit indhold udover det der er på forsiden samt på mine indlægs adresse med den fulde tekst, jeg siger jo ikke nofollow ved at afkrydse de 3 bokse, kun noindex og kan derfor ikke se problemet ved at tjekke alle 3.

  Er jeg helt forkert på den?

  Men tak for dine råd indtil videre, vil arbejde på at gøre det nemmere og altid maks være 3 klik fra alt indhold den næste tid.

  DanielNo Gravatar
 48. 48. august 30th, 2011 klokken 07:51

  @Daniel: Som jeg lige forstår det, så kan det sagtens fungerer med din metode, men ja jeg ville i den grad udskifte den “forrige side/ næste side” med side 1,2,3,4 – netop for at komme ned på de maks 3 klik for at ramme det dybeste indhold.
  Prøv at checke denne post: http://da.clausheinrich.com/gode-plugins-wordpress/ og specifikt det plugin der hedder WP-Pagenavi – den vil netop kunne lave den rettelse for dig.

  Og ja udklip er en god metode netop til at undgå DC af sit indhold internt – så bibehold endelig den :)

  Og min personlige holdning er at fysisk fjerne de 2 af de 3 (tags/archives/categories) fra ens tema – altså så hverken mennesker eller søgemaskiner kan finde dem — det er ligesom 3 sider af samme sag og jeg ser det blot som et “tilbud” til os som WP brugere at vælge den metode der passer bedst til det enkelte projekt. Det er en SEO fejl i mine øjne at have åbne for alle.
  (More is less)

 49. 49. januar 6th, 2012 klokken 21:17

  Super guide til All in One SEO til wordpress.
  Fik lige det sidste på plads tak for hjælpen

  Simon

 50. 50. februar 1st, 2013 klokken 20:32

  Som jeg forstår det skal der kun være åben for en af mulighederne i all in one seo og ikke 2 eller alle 3 men kun en af mulighederne :)
  Jeh har lidt det problem at jeg ikke ved hvad jeg skal vælge da jeg er tilmeldt tradedoubler og har på den måde ikke rigtig noget indhold det får jeg fra tradedoubler så jeg vil gerne høre hvad skal jeg satse på for at min seo blive bedre min side er http//:www.shoppingg.dk hvis du vil se hvad jeg har lavet.
  Når jeg prøver at finde mig selv på Google ser jeg 1 eller af mine indlæg alt jag har er som indlæg undtagen 3 sider. :)
  Jeg håber der er en venlig sjæl der kan hjælpe

  MikkelNo Gravatar
 51. 51. april 8th, 2013 klokken 07:10

  God og gennemarbejdet artikel. Jeg har fundet frem til den via søgeresultaterne. Spørgsmålet er nu, hvor vidt indholder er up to date eller om der er sket ændringer siden den er skrevet. Er der nogen der ved det, og eventuelt har mulighed for at henvise til nyere artikler, hvis dette er tilfældet?

 52. 52. april 11th, 2013 klokken 11:43

  Vil sige det meste er stadig ret aktuelt – principperne har ikke ændret sig (Undgå Duplicate content) og sikre der er gode titler og meta tags.

  Dog vil jeg i dag hellere anbefale WordPress SEO by Yoast – den er nemmere at arbejde med (du kan importerer All in one SEO indstillinger og data), samt hjælper dig visuelt til at lave de rigtige meta beskrivelser, titler mv.

 53. 53. april 11th, 2013 klokken 12:14

  Hej Claus

  Jeg har lidt problemer med det xml sitemap som wordpress seo laver.

  Site mappet laver automatiks et wpsc products 2 xml som er tomt og derfor henviser til en 404 og så brokker google sig, selvom resten af sitemappet fungere perfekt.

  du kan se sitemappet her,

  http://seedlab.dk/sitemap_index.xml

  og her er det der er problemer med

  http://seedlab.dk/wpsc-product-sitemap2.xml

  Ved du hvordan jeg løser dette?
  Vis jeg f.eks laver en begræsning i entries og produkterne så burde sprede sig til v2 opretter sitemappet bare en tom v3 som igen henviser til en 404.

  Vis du kender en løsning eller tror du kan hjælpe vil jeg meget gerne betale for din ydelse.

  Du fjerne selvfølgelig bare linksne, dette er ikke for at lave linkspam !

  Venlige Hilsen

  Daniel EjsingNo Gravatar
 54. 54. maj 6th, 2013 klokken 21:34

  gav dig tidligere svar via mail – håber du fik løst det :)

 55. 55. maj 6th, 2013 klokken 22:26

  Ja og tak for det !

  Nej desværre wordpress seo by yoast xml bliver ved med at lave en fejl, men kun på en af mine sider :S

  Så hoppede tilbage til det gode gamle google xml plugin og det virker perfekt !

  Både ved google og bing 😀

Trackbacks

 1. […] Heinrich har også lidt om tags, arkiver og kategorier i sit indlæg om opsætning af All in One SEO Pack, hvor han bl.a. […]

  SEO-rapport for Kim-Andersen.dk - Gratis SEO fra BonusNinja
 2. […] Der er utroligt mange forskellige SEO plugins du kan hente til din WordPress blog, jeg vil dog personligt anbefale “All in One SEO”. Du kan se mere om hvordan du indstiller All in One SEO korrekt her. […]

  Få din blog til at ligge øverst på Google med SEO | Tobias Hyldeborg
 3. […] – eller title tags og meta descriptions, som det hedder på Engelsk + en masse andre ting. Du kan læse mere om All in One SEO pack her.Andre lignende plugins: SEO Ultimate WordPress SEO by […]

  Gode WordPress plugins

Efterlad en kommentar, et trackback til din egen blog eller tilmeld dig mit RSS feed for denne post. Trackback URL for denne post Kommentar feed for denne post

Skriv en kommentar

Hjemmeside?

Preview