Fasan er fucked up - æd jeres eget lorte skrald

Når man som mig bor i Næstved høre man under Fasan som er vores lokale affaldssortering.

Seneste brev fra dem (Uden noget Girokort eller anden mulighed for at betale):

Da vi ikke har modtaget det forfaldne beløb indenfor fristen efter fremsendelse af fakturakrav og rykkerbrev, ser vi og desværre nødsaget til at overdrage sagen til Købmandsstandens Inkasso Service A/S til videre behandling, hvilket vil påføre Dem yderlig sagsomkostninger, hvis beløbet ikke er os i hænde senest den 19-09-08

Fasan er et sted jeg ikke har været ude i mere end 10 år og ALDRIG bruger - da jeg var derude sidst var med familien da jeg hjalp med deres have affald.
Jeg betaler allerede til affaldssortering igennem min ejerforening hvor vi har egen affaldsgård.

Pga. jeg er momsregistreret kræver Fasan at jeg betaler 1050,- årligt som et gebyr for at dække deres affaldsudgifter og det er omtrent samme beløb alle virksomheder her i byen skal betale - fra kæmpe virksomhed og ned til de bitte små.

Nu er det sådan at jeg lever udelukkende af nettet og arbejder kun online. Jeg har minimal papir forbrug da alle mine regninger sendes via email. (Jeg har haft den samme blok printerpapir igennem de sidste 2 år og bruges kun til at printe mine fakturaer som gemmes til fremtiden)

Deres svar: Der betales for muligheden for at kunne benytte genbrugsstationerne.

Jeg har tidligere nægtet at betale denne afgift da det simpelthen ikke er fair. Fasan har valgt denne LORTE model da de ikke selv kan finde ud af at tage penge for det reelle affald folk kommer med. (Det vil koste os for meget i administration at holde styr på det) - Undskyld mig, men det er satme ikke mit problem, men de gør det til mit problem.

De siger desuden at de er bange for at de store virksomheder vil dumpe deres affald andre steder hvis de bliver krævet for det beløb de faktisk skal af med. Så hellere lade os små betale for de store industrier her i byen.

Det eneste "erhvervs" affald jeg forudsiger at have er min computer og den regner jeg med at bruge i en 6-7 års tid før den skal pensioneres. Dvs. at det koster mig mere at komme af med min computer end den kostede fra ny.

Jeg er i den situation nu at jeg er presset til at betale denne lorte regning som jeg har syltet i et års tid da mit firma ellers vil stå som dårlig betaler mv. Kan fandme ikke passe at kommune og affaldsvirksomhed kan lave sådan et stunt mod os. (Jeg ved godt jeg ikke er den eneste som beklager mig over dette)

Beslutningen er stadfæstet af Statsforvaltningen for Region Sjælland.
Jeg er ved at kigge efter hus, og det bliver IKKE i denne lorte kommune. Farvel og tak.

Dette gælder også for dem i Ringsted og Vordingborg kommune.

Relevante links:
- Skyd Fasanen - Protest gruppe ledet af Freddy Blak
- Fasans egen lorte forklaringer
- Amino debat om Fasan

Kommentarer

Skriv en kommentar »

 1. 1. september 12th, 2008 klokken 19:55

  Claus, jeg kan nemt forstå din harme. Du kan få at vide hvad jeg ville gøre, vhis jeg var i dit sted.

  Betale regningen, og dernæst sende en skriftlig klage til Statsforvaltningen for Region Sjælland med krav om at få pengene retur.

  Det får man intet ud af. Men de er forpligtet til at fortælle dig hvem der er næste klageinstans. Denne får også lige en smøre og det fortsætter til der ikke er flere klagemuligheder.

  Hurra, så kan du ikke klage mere, og kan derfor klage til folketingets ombudsmand. De ser ofte anderledes på tingene.

  JanNo Gravatar
 2. 2. september 12th, 2008 klokken 20:54

  Hej Jan, tak det vil jeg kraftigt overveje. Denne sag er i hvertfald langt fra slut for mit vedkommende.
  Fasan I/S havde i marts allerede modtaget mere end 3.000 protester over dette gebyr og de vil forsætte med at komme!
  Forbandede gebyrgribbe – hvordan kan nogen med en smule fornuft lave sådanne beslutninger.
  Af hvad jeg lige ved betaler jeg allerede for renovation via min ejerforening og nu denne. Betaler for samme ydelse 2 gange.

  Princippet er jo det samme at jeg giver alle virksomheder i Næstved muligheden for at få deres PC repareret hos mig, hvorefter jeg sender en regning til samtlige virksomheder med krav om det skal betales.. FOR DE HAR JO MULIGHEDEN!

  Da Fasan har statsapparatet i ryggen gør at jeg ikke kan snige mig uden om denne regning. De henter selv pengene i sidste ende fra min bank.

 3. 3. september 12th, 2008 klokken 22:49

  Desuden har de formået at sende denne rykker uden et giro kort eller andre måder at betale – flot Fasan!

 4. 4. september 12th, 2008 klokken 23:17

  Jeg syntes da ikke der er noget at overveje. Efter min mening er det bare at gå i gang.

  Du skrivet at: Da Fasan har statsapparatet i ryggen gør at jeg ikke kan snige mig uden om denne regning. Jamen selv om de har statsapparatet med sig, er det absolut ikke nogen gaganti for at det er lovligt.

  Og en anden ting er at når der er kommet så mange indsigelser er det åbenbart et varmt emne lokalt. Det kan du udnytte. I morgen, når du har skrevet klagen, så kontakt den lokale afdeling af DR/P4 og fortæl dem at du har fået nok af den skide fugl, og du nu vil stifte en forening for at få stoppet de uhyrligheder.

  Skriv også et læserbrev i den lokale sprøjte, hvor du opfordrer folk til at melde sig under fanerne.

  Det faktum at de ikke har sendt dig et girokort, giver jo bare dig mere krudt i bøssen.

 5. 5. september 13th, 2008 klokken 21:41

  Hej Rune, lyder godt der er flere som tager direkte aktion på dette. Det er ikke beløbets størrelse men hele princippet og deres urimelige grundlag. Mine aktiver forsvinder også fra denne by – Iværksætter flugten er igang.

  Syntes dog jeg læste et sted at de har rettet nogle regler, og bla. holdingselskaber ikke er omfattet af denne regel mere. Men er ikke sikker. (Check bilag 3 i regulativet, der kan ses på kommunernes hjemmesider)

 6. 6. september 13th, 2008 klokken 20:58

  Jeg har flyttet mine holding selskaber til region hovedstaden hvor jeg har driften af mit firma.. Der er for langt ude at man skal betale det samme gebyr to gange, og alt hvad jeg har er 1 ringbind til hvert holdingselskab.. hvad sker der! men så kan kommunen lære det, der bliver ingen forretning her – det ryger ud af kommunen.

  RuneNo Gravatar
 7. 7. oktober 10th, 2008 klokken 08:15

  Hvordan går det. Har du fået skudt fasanen i flugten?

 8. 8. oktober 10th, 2008 klokken 22:38

  Hej Jan,
  nej må indrømme at jeg ikke har gjort yderligere. Det er ikke værd at bruge alt den tid set på beløbets størrelse.
  Men hele molevitten er taget til efterretning og det er med til jeg kigger efter bolig i andre kommuner.

 9. 9. oktober 28th, 2008 klokken 20:55

  fasan`er er til for at blive skudt…
  jeg har prøvet og blive afvist af fasan i fakse da jeg kom med firmabil og skulle læsse noget plastik af så får man den besked at man ikke må læsse af hos dem hvad betaler man så til…det er lige til at skide på lorte fasan

  kennethNo Gravatar
 10. 10. juli 7th, 2009 klokken 14:54

  Ohøj derude, vi er også lige blevet ringet op af et inkassofirma der krasser penge ind til fasan. Vi har aldrig og kommer heller aldrig til at bruge Fasan til vores erhvervs affald. Da vi bruger vognmand Ole Larsen hvor vi har en fast leje aftale af en container med 14 dags tømning. Lige pt overvejer vi også at flytte adresse for at slippe for denne gang svineri som vi er udsat for.

  Mvh.
  Jan L
  Classic paintball

  Jan LNo Gravatar
 11. 11. oktober 10th, 2010 klokken 19:33

  Jeg har for nyligt haft diskussionen med favrskov kommune som opkræver gebyr fra virksomheder for muligheden for at komme af med affald. Det endte med jeg kunne slippe for gebyret fordi jeg kan bevise, med faktura, at mit affald hentes af HSC og jeg derfor ALDRIG kommer på genbrugsstationen. Prøv det.

  Kenneth WickmanNo Gravatar

Trackbacks

Efterlad en kommentar, et trackback til din egen blog eller tilmeld dig mit RSS feed for denne post. Trackback URL for denne post Kommentar feed for denne post

Skriv en kommentar

Hjemmeside?

Preview
Dansk blog Engelsk blog
Twitter Claus Heinrich